Zwalm zoekt duurzame helden!

07-08-2019 11:08
Ben jij in je dagelijkse leven (in je gezin, in je job, je hobby, je vereniging, in je school) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, gezonde voeding, korte keten, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, duurzame consumptie of mondiale samenwerking? Dan ben jij ongetwijfeld een Duurzame Held! Zwalm pakt graag uit met jou als inwoner:
  1. Stel je snel kandidaat uiterlijk voor 6 september via onderstaand formulier. Geen computer? Geen probleem: bel de milieudienst op het nummer 055 480 561 of kom langs en we noteren jouw deelname.
  2. Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Zwalm een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken? Draag ze voor, geef ons hun namen door en wij zetten ze in de kijker!
Enkele voorbeelden: lokale bioboeren of –handelaars, duurzame verbouwers, promotoren of verkopers van streekproducten, eigenaars van elektrische voertuigen, burgers die kangoeroewonen of deelwonen, een school die ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt, lokale milieu-activisten, zwerfvuilophalers, uitbaters van winkels met duurzame producten of die bewust consumeren aanmoedigen, vrijwilligers in scholen, rusthuizen, sociale ondernemers, gemachtigde opzichters, bijenimkers, verenigingen die tweedehandsbeurzen organiseren, die zich inzetten om het erfgoed van Zwalm te bewaren, voedingwinkels met een vegetarisch en duurzaam aanbod….
Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente?
Gewoon z’n ding! Het gemeentebestuur zorgt ervoor dat je het nodige campagnemateriaal krijgt om je activiteiten in de kijker te zetten én maakt lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de gemeente, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.
Tijdens deze actieweek wordt ook aandacht besteed aan duurzame mobiliteit (week van 16 tot 22 september), aan handhaving (week van 30 september tot 6 oktober, de World Clean-up day (op 21 september) en de internationale SDG-top in New-York (op 24 en 25 september).
(Gemeente Zwalm)