Zottegem klaar voor Plantjesweekend Kom op Tegen Kanker

13-09-2018 10:59

In samenwerking met de gezinsraad neemt Stad Zottegem op 14, 15 en 16 september deel aan het plantjesweekend van ‘Kom op tegen Kanker’. Net zoals vorig jaar hopen de vrijwilligers zo in één weekend 1000 azalea’s te verkopen op de markt en aan de verschillende grootwarenhuizen in Zottegem. De opbrengst van de plantjesverkoop gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

De Zottegemse Gezinsraad en Stad Zottegem verkopen samen duizend-en-één plantjes voor Kom op tegen Kanker. Kurt De Loor, Schepen van Sociale Zaken: “Vroeg of laat wordt iedereen in zijn familie- of vriendenkring wel eens geconfronteerd met kanker. Net daarom vinden we het als stad zo belangrijk om de strijd tegen kanker en dit initiatief in het bijzonder te steunen.”

Samen met de tientallen vrijwilligers hoopt Kurt De Loor dat het plantjesweekend in Zottegem ook dit jaar een succes wordt. “Ik hoop dat we opnieuw meer dan duizend plantjes kunnen verkopen voor de strijd tegen kanker. De opbrengst van de actie gaat dit jaar onder meer naar steun-en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten.”

De azalea’s kosten 7 euro. Wie de actie wil steunen en een graag plantje wil kopen kan terecht op het marktplein van Zottegem of aan Delhaize, Colruyt of AZ Sint-Elisabeth.