Zondag 15 September Dag Van de Landbouw - Inex opent voor het eerst zijn deuren voor het grote publiek

04-09-2019 20:45
De meer dan 400 medewerkers van Inex nodigen iedereen uit voor een bezoek aan de grootste melkerij van Oost-Vlaanderen. Bezoekers ontdekken er hoe melk met veel liefde wordt verwerkt tot de lekkerste zuivelproducten.
Aanleiding voor deze opendeurdag is een ode aan de meest belangrijke leveranciers van Inex, namelijk de 435 melkveehouders die zich dagelijks inzetten om ons van de lekkerste verse melk te voorzien.
Op de Dag van Landbouw wil Inex het brede publiek een unieke kans geven om te ontdekken welke weg de melk heeft afgelegd, van op de weide tot het zuivelproduct dat bij hem thuis op tafel staat. Je leert er ook wat het verschil is tussen magere, halfvolle en volle melk.
De melkerij van Inex is één van de grootste voedingsbedrijven in Vlaanderen en exporteert bijna de helft van zijn producten naar het buitenland.
De productievestiging in Bavegem telt maar liefst 19 productielijnen die naast melk ook chocomelk, yoghurt, room en desserts maken.
Inex produceert naast eigen merken ook verschillende huismerken voor supermarktketens over de hele wereld, van Azië tot Zuid-Amerika.
Normaal liggen onze lijnen stil op zondag maar voor deze gelegenheid waren er opmerkelijk veel vrijwilligers onder onze personeelsleden om van deze dag mee een succes te maken. Het toont hoe trots we allemaal zijn op wat we hier elke dag doen” zegt Peter Grugeon, Algemeen Directeur.
Omdat we het als familiebedrijf belangrijk vinden dat iedereen van deze dag kan genieten, zijn van alle bezoekers misschien de kinderen nog het meeste welkom.  Zo is er speciale aandacht voor hen tijdens de rondleiding en kunnen ze deelnemen aan een leuke quiz en kleurwedstrijd.
Na het bezoek kan iedereen samen nagenieten van een hapje en een drankje ten voordele van het goede doel. Uiteraard is er voor de kinderen animatie voorzien met oa. springkastelen en kunnen kinderen zelf ontdekken hoe een koe gemolken wordt.
Inschrijven voor dit evenement is niet noodzakelijk! U kan ook een bezoek brengen bij één van onze melkveehouders, namelijk De Gentse Zuivelhoeve in Oostakker (Gent).
(gudc)