White Van Men @ Foyer Zottegem

12-09-2018 17:50

Begin dit jaar openingsband voor Egmontrock 2018  en volgend jaar richting More Blues Festival 2019 ?

Wie een voorsmaakje wil van WHITE VAN MEN kan op 13 oktober terecht in De Foyer te Zottegem voor een top avond vol Blues Rock …. noteren maar in jullie agenda !!!

Bij aankomst krijgt de bezoeker een gratis CD ( zolang de voorraad strekt ) 


Swingin' Blues Rock, straight out of the trunk.

 

 

Sinds 2011 slingert, claxonneert en flikkerlicht The White Van doorheen de lage landen en vernielt de longinhoud van toevallige voorbijgangers. Eens de kofferbak uitgeladen, komen de andere organen aan de beurt.

Een rockformatie zonder, zocht en vond een nieuwe zanger, eentje die met een zelfgemaakte versterker en een vreemdsoortig busje het repetitiekot in kwam gereden. Bij het opentrekken van zijn klep, die onder de neus, buigde de muziek noodgedwongen mee.

Carrière- en andere switchen deed in 2015 de ritmesectie uitwijken naar andere oorden en meteen zakte de gemiddelde leeftijd met een eeuw of 2, no offence. Relatineschuwer en ritmewonder Adriaan kwam het tempo nog wat opdrijven en verswingen, tot overmaat van ramp vond die zijn gelijke in Mik die hoofdzakelijk via zijn basgitaar spreekt.

Omschreven als "ruige, uitgeharde bluesrock die er nu en dan een funky of psychedelisch gitaartintje op na houdt" en "een strot die klinkt alsof er net een mengeling van een kilo of twee peuken en grind is doorgeramd", werd geen enkel podium gespaard.

Het uitwerken van ook een akoestische set begon als éénmalige ‘favour’ voor een radiostation. Sindsdien wordt The Van als eens illegaal geparkeerd aangetroffen in voetgangerszones om de kleinere café’s en terrassen te bedienen. De gestripte nummers buigen meer de primitieve blues-kant op en tonen zelfs hier en daar een glimp van een zachte pit, maar blijven overeind als een Joodse nederzetting of ontpoppen zich als een doosje Kleenex.

Niettegenstaande dat ze vooral live tot hun recht komen, zo getuige de overtuigende publieksprijzen tijdens lokale wedstrijden (Lawijtstrijd, Retie Rockt,…), zijn er en cours 2 schijven opgenomen, een ‘plugged’ en ‘unplugged’ exemplaar. Het inmiddels aanzienlijke nieuwe materiaal wordt maart 2018 opgenomen, waarna de band meer dan ooit klaar staat om podia te bestijgen.

"De Bluesrock van de White Van Men is zeer groovy en bevat bovendien een expliciet ruw randje"..."Goed. Echt goed!” - recensie Prilpop, 3 voor 12 VPRO NL