Warmste uurloop Sportakern Zottegem

06-04-2019 22:45
Voor de derde maal organiseerde Sportakern Zottegem zijn “warmste uurloop”.Met een knipoog naar de “warmste week” nodigden wij de scholieren van de Zottegemse secundaire scholen uit om samen te lopen of stappen voor het goede doel. Alle leerlingen die deelnamen brachten € 2 sponsorgeld mee en toonden zo hun solidariteit met de minder bedeelden in de maatschappij.
De omloop bedroeg 2 km waarbij de leerlingen konden kiezen uit stappen of lopen. Alles samen liepen/stappen de leerlingen om en bij de 10.000 km. Dit alles gebeurde op en rond de Bevegemse Vijvers op een gesloten parcours met looplijnen en staplijnen. Onderweg zorgden orkestjes en dj’s (vanuit de scholen) voor de muzikale ambiance. In totaal namen zo een 2.000 leerlingen deel van het Onze-Lieve-Vrouwcollege (campussen Bevegem, Centrum, Grotenberge ), het Koninklijk Atheneum Zottegem, het Provinciaal Technisch Instituut en de Sint-Franciscusschool.
Dit was een organisatie Sportakern Zottegem, bijgestaan door Atletiekclub Geraardsbergen, kern Zottegem. We kregen ook de medewerking van de stad en de Stedelijke Sportdienst alsook van de directies en leerkrachten van de scholen .
Dit jaar gaat de opbrengst integraal naar de vzw De Hoop, een instelling in Zottegem die NAH-zorg geeft op maat, d.w.z. aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Ze doen activiteiten voor en met die mensen, geven ze de nodige zorg en voorzien ook dagopvang. De subsidies van de staat zijn niet toereikend voor de organisatie en daarom zijn alle beetjes welkom. De cheque werd overhandigd na de aankomst op de festivalweide in aanwezigheid van alle deelnemers .Bij de 2 vorige edities ging de opbrengst naar de vzw Lichtpunt en Bijeva.
(gudc)