Wagen overladen? Zware boete betalen!

14-09-2018 11:05
Op woensdag 12 en donderdag 13 september werd er door de Verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde gecontroleerd op overbelading van voertuigen.
Waarom deze actie? Overladen voertuigen veroorzaken heel wat schade aan de weginfrastructuur en zorgen ervoor dat er vaak versnelde herstellings- en vernieuwingswerken nodig zijn, met alle hinderlijke gevolgen van dien. Spoorvorming kan onveilige situaties veroorzaken en is bovendien erg duur om te herstellen. De boetes voor overlading zijn dan ook niet mals!
Als er een inbreuk op overbelading wordt vastgesteld door onze inspecteurs, zullen zij voorstellen om een onmiddellijke inning te betalen of om een proces-verbaal op te stellen. Als er wordt ingegaan op het voorstel om een onmiddellijke inning te betalen, zal er geen proces-verbaal worden verzonden naar het parket en loopt de procedure daarbij af.
Gedurende de actie van gisteren (12/09) werden 3 lichte vrachtauto's uit het verkeer gehaald en gewogen. Deze waren allen zwaar overladen (tussen 20% en 45%!). Vandaag (13/09) werd tevens een vrachtwagen uit het verkeer gehaald die niet in regel was.
De 3 chauffeurs van de lichte vrachtauto's dienden hun voertuig compleet af te laden. Zij opteerden om een administratieve inning te betalen van respectievelijk 400 €, 800 € én 1200 €. Hun voertuigen werden nadien begeleid naar het keuringsstation voor herkeuring. Ook de vrachtwagenchauffeur diende een boete te betalen van 800 €.
(Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde)