Volleybalcoach Brecht Van Kerckhove gaat aan de slag in Perugia

02-12-2019 10:36

De voormalige bondscoach van de Red Dragons is afgereisd naar het Italiaanse Perugia. Hij zal bij die topclub de assistent-trainer zijn van coach Vital Heynen. Tijdens de Sportkrasjel 2019 had Sporza-journalist Tom Vandenbulcke daarover een gesprek met deze oud-Ninovieter.

“Als je doet wat je graag doet, doe je dat ook goed”, is zowat het motto van Brecht Van Kerkchove. Vorig jaar is hij bondscoach geworden van de Red Dragons, de nationale volleybalploeg. Na een enigszins tegenvallend Europees kampioenschap gaf hij een maand terug zijn ontslag.

Woensdag 27 november jongstleden kreeg hij een telefoontje vanuit Perugia met de vraag of hij assistent-trainer wou zijn van coach Vital Heynen. De twee kennen elkaar door en door en dus moest Brecht niet lang nadenken om ja te zeggen. Als je dit leest artikel zit hij wellicht al in Italië. Perugia is een Europese topclub, die altijd meespeelt voor de beker, het kampioenschap en de Champions League. Je kan het niveau van de volleybalclub het best vergelijken met waar Barcelona of Madrid in voetbalmiddens voor staan.

Tom Vandenbulcke had daarover met hem een boeiend gesprek tijdens de Sportkrasjel. Maar het ging evengoed over zijn beginjaren als tennisser, zijn ontdekking van het volleybal, de opdoffer bij het Europees kampioenschap, zijn ontslag als bondscoach en het uitzicht van de Red Dragons op een ticket voor Tokyo.

Doorheen zijn hele parcours leerde Brecht Van Kerckhove niet alleen dat je moet doen wat je graag doet, maar ook “dat niet alles loopt zoals je verwacht. Dat moet je kunnen aanvaarden. Dat is soms moeilijk, maar je komt er sterker uit.”

MLI - Ninofmedia