Vogels spotten in je tuin

08-04-2020 10:51
Zoals vorige week beloofd indien er voldoende interesse is voor een flyer van de dienst vrije tijd – wij blijven verder gaan tot na de op hok plicht.
Deze week is de bijdrage van de dienst cultuur een geen virtueel bezoek aan museums, maar we blijven dichter bij huis nl. in onze eigen tuin en/of terras.
Het mooie lenteweer lokt ons allemaal naar buiten en wij op de boerenbuiten, zoals ze dat zeggen, hebben het geluk dat we meestal een tuin of tuintje hebben waar we kunnen vertoeven of vinden we nog wel een aantal rustige straatjes of veldweggetjes waar we kunnen wandelen.
Momenteel is in onze tuinen het liefdeleven van de tuinvogeltjes op volle gang, je ziet ze aanvliegen met allerlei nestmateriaal, want zo als het spreekwoord zegt ‘in mei leggen alle vogels hun ei’ en tegen dan moet hun liefdesnestje klaar zijn.
Misschien kan je wel volgen waar de vogeltjes naar toe vliegen om hun nestje te bouwen en binnen een paar maand de kleintjes zien uitvliegen – wel geen nestjes aanraken of te dicht bij gaan.
Indien jullie nog namen van vogels kennen in de 'Bij ons zéze dad azu' taal mag je dat altijd laten weten. Dan kunnen wij die altijd aanvullen.
Veel plezier met het vogel spotten.
(Gemeente Lierde)