VOEL, een theatervoorstelling rond dementie op 20 maart in GC De Kluize

11-03-2020 10:07
Na het succes in Kruisem trekt Theatercollectief Sarah op 20 maart naar GC De Kluize in Oosterzele en herneemt het in coproductie met de Oosterzeelse toneelvereniging De Platte Beurzen haar allereerste productie: VOEL.
Coproductie
“Dit verhaal liet me niet los en het unieke aan deze voorstelling is dat er met livemuziek wordt gewerkt.” verklaart Davy Clauwaert, voorzitter van De Platte Beurzen. “Ik twijfelde dan ook niet om Sarah te vragen het stuk te hernemen in Oosterzele. Het is gewoon te mooi om niet meer verteld te worden.” Jens Pas, schrijver en regisseur van Voel, was meteen enthousiast en zo geschiedde het.
Het verhaal
Voel is het verhaal van Martha. Ze verzamelt objecten om de herinneringen aan het verleden te bewaren: een klokje, een boekentas, een pop… Zo hoopt ze eventuele dementie te kunnen voorkomen. Elk object heeft een verhaal. Op een dag is één object verdwenen: een herinnering aan een jeugdliefde. Het verhaal dreigt verloren te gaan. Haar buurvrouw en beste vriendin Brenda stelt voor om die jeugdliefde op te sporen”, geeft Jens alvast mee.
Voel gaat over dementie en over relaties. Voel gaat ook over keuzes maken, keuzes bepalen ons leven.  Voel neemt je mee in het verhaal van Martha, met een lach en een traan... en vooral prachtige livemuziek door Elien Meerschaut en Joris Van Maldeghem.
De acteursploeg
Anne-Lore Verplanken, Annick De Vrieze,  Barbara De Wulf, Davy Clauwaert, Esther Bracke, Femke Marysse, Hilde Ornelis , Veerle Holluyn, Elien Meerschaut & Joris Van Maldeghem vormen de acteursploeg. Achter de schermen zijn Leslie Degheest, Johan Bauters, Luc Meerschaut, Karine Vuylsteke, Leona Cruypelinck, Mieke Gevaert, Ann De Bie, Marijke De Blander,  Ellen Verspeeten, Carine De Brackeleer en Rudy Bracke actief.
Tickets
Zorg dat je er bij  bent en reserveer jouw ticket(s) online via GC De Kluize of telefonisch op het nummer 09 363 83 30. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 20 maart om 20 uur in de theaterzaal van GC De Kluize, Sportstraat 3 in Oosterzele.