Vlaamse Overheid bevestigt onregelmatigheden in WUG 's Hondshuffel

03-10-2018 11:52
 
Deze week wordt op de provincie Oost-Vlaanderen een uitspraak verwacht wat betreft de verkaveling van het WUG 's Hondshuffel noord in Sint-Lievens-Houtem.
Op die van het dossier zuid is het waarschijnlijk nog een maand wachten.
Heel dit dossier bracht al veel commotie bij de buurtbewoners de afgelopen jaren (sinds aanvraag PRIAK in 2013) en zeker de afgelopen maanden (sinds aanvraag verkaveling 2018):
In juni van dit jaar keurde het gemeentebestuur (Nieuw Houtem) - ondanks in totaal > 100 bezwaren van de buurtbewoners - de verkaveling noord goed mits een aantal aanpassingen.
(zuid werd afgekeurd wegens 'niet inpasbaar in de omgeving)
Tegen deze beslisissing voor noord werd beroep aangetekend door de buurt én door de Vlaamse Overheid.
Vorige week kwam aan het licht dat de Vlaamse Overheid een audit heeft uitgevoerd bij de provincie naar aanleiding van verschillende onregelmatigheden in dergelijke dossiers in Oost-Vlaanderen.  Het actiecomité Leefbaar 's Hondshuffel-Hofkouter-Mgr. Meulemanstraat kon het auditverslag inkijken en naar aanleiding van onze bevindingen waren wij in contact met de geschreven pers voor een reactie. Er is immers ook een grote gelijkenenis tussen het dossier 's Hondshuffel in Sint-Lievens-Houtem en  dat van het WUG Ommegang in Gavere-Asper.  (steeds zelfde verkavelaar nl. Immo Invest van De Nil en de rol van Geert Versnick: beide PRIAK's werden bvb op dezelfde vergadering in 2015 goedgekeurd)
Het wordt nu zwart op wit aangetoond dat het PRIAK(principieel akkoord) dat in beide dossiers werd goedgekeurd door de provincie Oost-Vlaanderen niet wettelijk is (dat zijn 2 in totaal van de 5 onwettelijke akkoorden aangekaard door Vlaamse Overheid, goedgekeurd allemaal in OVL tussen 2015-2017, door dezelfde gedeputeerde) en dat de Vlaamse Overheid hier verder zijn verantwoordelijkheid zal in nemen om dit te betwisten bij de provincie.
Ook online verscheen het volgende:
https://www.hln.be/regio/sint-lievens-houtem/audit-vlaamse-overheid-bevestigt-onregelmatigheden-in-verkaveling-s-hondshuffel~ae19ddc2
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181002_03800764
(gudc)