Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 135.000 euro in 9 Oost-Vlaamse jeugdverblijven

15-08-2019 11:22

 

Dankzij gerichte steun kunnen Oost-Vlaamse uitbaters hun verblijf moderner, gezinsvriendelijker en/of brandveiliger maken voor een breder publiek. “Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van élke Vlaming brengen.”

Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. “Iedereen heeft recht op vakantie”, zegt Weyts. Veel jeugdverblijven hebben aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Weyts: “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiële steun.”

Weyts investeert daarom verder in een kwaliteitsvol aanbod aan jeugdverblijven in Vlaanderen en kent dit keer 135.048 euro toe aan 9 Oost-Vlaamse jeugdverblijven. De uitbaters kunnen met die steun kindvriendelijke, moderniserings- en/of brandveiligheidswerken uitvoeren. Het Moerashuis in Bevere (Oudenaarde) legt zo een nieuwe tuin aan en bouwt onder meer een nieuw klimparcours. Een ander voorbeeld is het kinder- en gezinsboerderij Diggie in Nederbrakel dat extra binnenspeelruimte creëert door de huidige opslagruimte en de speelstrozolder om te bouwen naar een extra daglokaal.

Hieronder vindt u de volledige lijst met alle goedgekeurde subsidieaanvragen in de provincie Oost-Vlaanderen. U kan ook alles terugvinden op
https://www.toerismevlaanderen.be/toerismevoorallensubsidies2019

 

Provincie Oost-Vlaanderen:

Vakantieverblijf

Gemeente

Subsidie

Chiro Alleman Sinaai

Sint-Niklaas (Sinaai)

€ 17.842

Verloren Bos

Lokeren

€ 10.080

Scoutslokaal De Kim

Zottegem

€ 7.846

Ter Wijl

Zwalm

€ 21.288

Diggie

Brakel

€ 17.429

Het Moerashuis

Oudenaarde

€ 50.361

Ten Berg - De Tilk

Merelbeke

€ 1.344

Bivakhuis De Havik

De Pinte

€ 771

Moerkensheide

De Pinte

€ 8.086

TOTAAL

 

€ 135.048

 

(BW)