Verkiezingsdebat in Klim-Op Bavegem

02-10-2018 21:00
Na zes jaar is het weer zover: Gemeenteraadsverkiezingen 2018! 
Ook de leerlingen van de derde graad van KLIM-OP Bavegem kijken vol verwachting uit naar het programma van de Houtemse partijen. Hoe kun je dit beter te weten te komen dan door een verkiezingsdebat te organiseren in de klas zelf.
Met veel enthousiasme gingen de verkiezingskandidaten van CD&V, Nieuw Houtem, SP.a - Groen, Open VLD en NVA, op de uitnodiging in.
Vrijdagnamiddag 28 september was het dan zover. De vijfde - en zesdeklassers vuurden heel wat vragen af. Wat ondernemen de verschillende partijen voor de jeugd? En komen ze wel voldoende op voor het milieu? Er werd hevig gedebatteerd en de politici legden elkaar al eens het vuur aan de schenen. Tot grote hilariteit van de klas! 
Kortom, het werd een interessante namiddag die voor onze leerlingen heel wat duidelijkheid bracht over de basis van onze democratie. Nu kunnen ze zelf aan de slag met het organiseren van de leerlingenraadsverkiezingen: van oproepingsbrief tot het tellen van de stemmen. Net echt!
Voor de grote stembus hebben onze 11-12-jarigen nog wat tijd. Maar weet…, zij zijn onze politici in spe en op school kunnen ze met een zetel in de leerlingenraad al beginnen oefenen!
Op de foto: De derde graad VB KLIM-OP samen met kandidaten Nadia De Troyer,  Marleen Eeckhout, Tim De Knyf,  Jeroen Prové, Tom De Meyer en Gaelle De Wandel.
(gudc)