Verkeersveiligheid van de Herzeelse schoolomgevingen aangepakt

16-04-2020 10:28
Het was de laatste weken rustig aan alle schoolpoorten. Toch was er de afgelopen dagen heel wat bedrijvigheid aan een aantal Herzeelse scholen. Het lokaal bestuur van Herzele is namelijk gestart met enkele werken om de leerlingen na de coronamaatregelen te verwelkomen in een veiligere schoolomgeving.
Na het bezoek van een studiebureau, de schepen van onderwijs Benjamin Rogiers, de schepen van mobiliteit Jan Van Damme en medewerkers van de diensten jeugd en mobiliteit aan de Herzeelse schoolomgevingen, werd een plan opgemaakt om de verkeersveiligheid aan tien schoolomgevingen in Herzele te pakken. Het vormt de start van een groter project om de verkeersveiligheid in alle schoolomgevingen in Herzele in de toekomst aan te pakken.
De eerste stap bestaat uit een aantal generieke maatregelen die in tien schoolomgevingen op dezelfde manier worden toegepast. Die generieke maatregelen bestaan uit het plaatsen van twee vlaggenmasten ter hoogte van de school, een zebrapad ter hoogte van de schoolpoort, omegabeugels om de voetgangers richting zebrapad te leiden en een rode coating op de rijweg met aan het begin en einde van de schoolomgeving de vermelding “SCHOOL” in witte letters”, licht schepen van onderwijs Benjamin Rogiers toe.
Het plaatsen van de vlaggen is de eerste stap. We kozen voor één algemene vlag die overal terugkomt en daarnaast één vlag met het logo van de school, om aan te geven welke school zich in die veiligheidszone bevindt”, vult schepen van mobiliteit Jan Van Damme aan. De komende weken worden de generieke maatregelen verder uitgerold, waardoor de schoolomgeving er anders zal uitzien als de kinderen opnieuw naar school kunnen.
(gudc)