Verkeersmaatregelen naar aanleiding van Skoda Challenge Geraardsbergen

11-06-2019 10:23
Op zondag 16 juni 2019 vindt de derde editie van Skoda Challenge Geraardsbergen plaats. Dan wordt ook het BK Triatlon middellange afstand georganiseerd. Op zaterdag 15 juni 2019 vinden er verschillende deelactiviteiten plaats.
Na een geslaagde tweede editie kijken we uit naar de derde Skoda Challenge-Geraardsbergen op zondag 16 juni. Sportievelingen van over de hele wereld komen volgend weekend naar Geraardsbergen afgezakt. Momenteel staat de teller op meer dan 740 inschrijvingen uit 22 verschillende landen. Dit jaar wordt tijdens de Challenge wedstrijd ook het BK Triatlon middellange afstand georganiseerd.Om alles in goede banen te leiden worden er verschillende verkeersmaatregelen genomen.
De hoofdrace op zondag start in Provinciaal domein de Gavers met een zwemparcours van 1,9 km. Vervolgens springen de atleten op de fiets voor een rit van 90 km. Het fietsparcours is een mix van glooiende wegen door rustige landelijke gebieden en echte Vlaamse heuvels. Het 21 km lange loopparcours brengt de atleten terug naar het stadscentrum van Geraardsbergen waar ze omringd worden door oude, historische gebouwen.
Op zaterdag 15 juni worden opnieuw verschillende deelevenementen georganiseerd zoals de Challenge Women Run, Challenge Swim en 3 uur de Muur.
De race trekt jaarlijks heel wat bekende en internationale triatleten aan. Vorig jaar won Pieter Heemeryck in eigen land voor Mcneice Dylan en Scheltinga Evert. Zal hij ook dit jaar opnieuw de titel in de wacht slepen? Bij de vrouwen is het uitkijken naar de komst van Katrien Verstuft, Eva Wutti en winnares van de eerste editie Tine Deckers.
Meer informatie over deze wedstrijd vind je op de website www.challenge-geraardsbergen.be
Verkeersmaatregelen Skoda Challenge
(Stad Geraardsbergen)