Uitvaartcentrum De Ark opende deuren

07-07-2019 21:00
Uitvaartcentrum Ark opende de deuren aan de Groendreef in Geraardsbergen, in het gebouw waar vroeger fietsenfabrikant Schrapnell gevestigd was. Uitbaters Caroline De Vuyst en Andy Van Weyenberg zorgen voor alles: van de rouwbrieven drukken tot een rouwmaaltijd serveren.
Andy en Caroline zijn al twintig jaar actief in de sociale sector en na gedurende twee jaar een opleiding als uitvaartondernemer gevolgd te hebben zijn ze nu gestart met een eigen uitvaartcentrum.
Rouwzorg, het is geen alledaags beroep. “Door onze sociale achtergrond weten we dat in zware omstandigheden zoals een overlijden het vooral belangrijk is dat je empathisch bent. Je leeft mee met de nabestaanden van de overledene en neemt tegelijk de praktische regeling van de begrafenis in handen. We gaan voor een professionele, menselijke en warme aanpak.”
De Ark beschikt over drie ruime rouwkamers en de uitbaters investeerden in een eigen drukkerij waar ze alle rouwdrukwerk snel en adequaat kunnen uitvoeren. In de winkelruimte kun je rustig en discreet kiezen voor een kist of urne. Ons uitvaartcentrum beschikt nog over een ruime aula met tweehonderd zitplaatsen en een polyvalente koffietafelruimte met tot 150 zitplaatsen. Ze bieden vanuit onze keuken ook verschillende formules aan.
(JG - 9500news)