Tuinwerkdagen in Herzele

27-02-2019 21:07
Hieronder een aankondiging van een aantal nieuwe activiteiten die doorgaan in ’t Uilekot.  
Za. 02/03, 9u tem 17u: Tuinwerkdag
Daar is de zon, daar is de… tuin! Op zaterdag 2 maart organiseert 't Uilekot en Climaxi Zuid-Oost-Vlaanderen opnieuw haar halfjaarlijkse tuinwerkdag met vrijwilligers. We steken samen de handen uit de mouwen en maken het buitenterrein lenteklaar. We knippen het riet in het rietveld, wieden onkruid, reorganiseren het terras, snoeien takken, frissen de kruiden- en bloembakken op, hakselen er op los,…
Is een hele dag helpen niet mogelijk, dan kan je jou ook engageren voor 1 dagdeel (voor- of namiddag).
Op het programma staat om 9u een welkomstdrankje en praktisch overleg, 9u15: tuin- en infrastructuurwerken, 12u45: warme hap voor vrijwilligers, 13u15: tuin- en infrastructuurwerken, 17u00: bijpraten met drankje. Heb je werkhandschoenen, breng ze dan zeker mee. Iedereen is welkom.
Locatie: Groenlaan 39 en 41, Herzele. www.uilekot.org
Do. 07/03, 20u: Ida Dequeecker & Rachida Lamrabet
Op donderdag 7 maart, de vooravond van Internationale Vrouwendag, gaan Ida Dequeecker (feministisch activiste) en Rachida Lamrabet (auteur, juriste) in gesprek met elkaar over de thema's feminisme, vrouwenrechten en diversiteit.
Dequeecker richtte in 1970 mee een van de eerste Dolle Mina-bewegingen in Vlaanderen op. Ze was emancipatieambtenaar bij de VDAB, ze is lid van Furia, een feministische organisatie die in 1972 werd opgericht en organisator is van de jaarlijkse Vrouwendag op 11 november, is medeoprichtster van de "Fem-Soc beweging" en is lid van "Baas over eigen hoofd" (BOEH), een vereniging die opkomt voor het recht een hoofddoek te dragen op school, als ambtenaar, ....
Lamrabet is een Belgisch schrijfster en juriste van Marokkaanse origine. In 2007 debuteerde zij met Vrouwland, een verhaal over jonge mensen die dromen van een beter leven. Vrouwland won in 2008 de Debuutprijs van Boek.be met medewerking van de Provincie Antwerpen. Ze won de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2008 voor Een kind van God. In 2017 bracht ze in het kader van een theaterproject van de KVS de kortfilm Deburkanisation uit, waarin ze het boerkaverbod in vraag stelt. In de nasleep hiervan werd ze bij Unia (centrum voor gelijke kansen, tegen discriminatie) ontslagen. Ze bracht toen ook het boek ‘Zwijg, allochtoon’ uit.
Als muzikale afsluiter zijn zangeres Ilse Heip en gitarist Denwood te gast. Samen brengen ze nummers van en over vrouwen.
Dit is de eerste activiteit die we organiseren in kader van het project 'Ook de afbreker bouwt op', waarbij we op zoek gaan naar het verzet in onze streek, vroeger en nu. Dit is een activiteit met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Vlaamse Overheid.
Inkom: €9 (€7 leden 't Uilekot en mensen met een klein inkomen). Een zitplaats reserveren is mogelijk via uilekot@skynet.be of www.uilekot.org
Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele.
Wo. 13/03, 20u: Tweewekelijkse djembésessie
Je leert West-Afrikaanse ritmes spelen in een gemengd groepje (wat speelervaring betreft) én je kan op gelijk welk moment aansluiten. Of je nu beginner bent of gevorderde, dat maakt niet uit. Lesgever Alex Rosier past zich aan aan het niveau van de groep. Wie vooraf eerst wat techniek wil oefenen kan dit steeds een half uurtje voor de eigenlijke sessie van start gaat.
Prijzen: 8€ per sessie of 5€ voor leden van ‘t Uilekot; 2€ (per sessie) voor gebruik van djembé (indien gewenst).
Telkens op woensdag, vanaf 20u: woensdag 13/03, 27/03, 10/04, 24/04, 08/05, 22/05, 05/06 en 19/06. Wie wenst speelt als afsluiter op vrijdag 5 juli 2019 mee in het voorprogramma van de alternatieve avondmarkt op het buitenterrein van ’t Uilekot.
Info en/of inschrijven: 0472215285 Alex Rosier of via www.uilekot.org/contact
Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele.
Zondag 17/03, 17u: vrij podium Bluesy Jams
Elke 3de zondag van de maand is er om 17u Bluesy Jams in ’t Uilekot. Dit vrij podium is er voor iedereen die graag blues-, pop-, rock en folkmuziek zingt of speelt. Als geïnteresseerde muzikant kan je een aantal dagen op voorhand via de Facebookgroep ‘Vrienden van de bluesy jams‘ laat weten welke songs je wil spelen. Anderen kunnen hier dan rekening mee houden en deze songs al eens inoefenen vooraleer deze gezamenlijk te spelen. Heb je nog vragen, laat het gerust weten! Heb je nog nooit meegespeeld, vraag dan bij het arriveren naar de vrijwilligers Alex, Dirk of Marc.
Vanuit het publiek maak je kans op een verzoeknummertje. De eerstvolgende jamsessie gaat door op zondag 17/03, tussen 17u en 21u.
Gratis inkom.
Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele. www.uilekot.org
Za. 30/03, 20u30: Tenorin
In zijn nagelnieuwe project laat acteur / muzikant Joachim Gys wereldmuziek, de Nederlandse taal en electronica met elkaar versmelten. Hij zorgt voor een confrontatie die een grootstedelijk universum creëert waarin vele werelden samenkomen. Tenorin verbindt en verrast. Verwacht je aan Afrikaanse vibes en beats uit de Balkan. Songs gesmeed met riffs, zang, samples en solo’s. Het geheel wordt live vol energie op je afgevuurd door drie muzikanten: Joachim Gys (zang, accordeon, beats, samples, …) Florian De Schepper (gitaar, bouzouki) en Ambroos De Schepper (sax, fluit).
Inkom: €9 (€7 leden 't Uilekot en mensen met een klein inkomen). Een zitplaats reserveren is mogelijk via uilekot@skynet.be of www.uilekot.org
Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 41, Herzele.
(gudc)