Tuinweekend

16-01-2019 10:12
Wegdromen in prachtige tuinen, onthaasten én bijleren, dat zijn de basisingrediënten  die een tuinweekend tot een succes maken. Op 6 en 7 juli 2019 organiseert de Plantenbeurs van Sint-Lievens-Houtem een tuintrip naar West-Vlaanderen. Reisgids is tuin- en landschapsarchitect Kris Van Cauter uit Erpe-Mere. Op het programma staan uniek tuinen, van plattelandstuinen tot tuinen van gerenommeerde tuinarchitecten. In het verleden stonden succesvolle tuintrips naar Nederland, Frankrijk en Engeland op het programma.  Dit jaar trekt men naar West-Vlaanderen en worden opnieuw prachtige privétuinen bezocht, waarbij de tuineigenaren en/ of –ontwerpers persoonlijk zorgen voor het onthaal. Op het programma staan zowel een paar hedendaagse als historische tuinen, waarbij de deuren exclusief voor de groep worden opengezet. Op zaterdag staan onder andere het Krompelhof in Bellem, de Bonemhoeve in Damme en de romantische tuin van Willy Dewulf uit Blankenberge op het programma. Op zondag worden het Hof te Leie, Utopia, de Hoeve Suytem, Boereweg en Meilebek bezocht. West-Vlaanderen leent zich ideaal voor een weekendje in de natuur!
MEEGAAN OP  TUINWEEKEND?
Op 6 en 7 juli 2019  is er  in samenwerking met reisbureau Sylvae Tours een tuinweekend naar West-Vlaanderen. De tuintrip wordt deskundig begeleid door tuin- en landschapsarchitect Kris Van Cauter en alle deelnemers ontvangen een gidsje met het reisverloop, tuinbeschrijvingen en foto’s van de te bezoeken tuinen.  Overnachten gebeurt  in het Flanders Lodge Hotel te Ieper. ’s Avonds is er een etentje en wonen we onder de Menenpoort de Last Post bij.
De deelnameprijs bedraagt  € 225  per persoon en in deze prijs is zowat alles inbegrepen: overnachting in half pension, vervoer met luxe autocar, inkomgelden voor de tuinen,  ontbijt op zaterdag- en zondagochtend. Alle deelnemers ontvangen een handige reisgids en persoonlijke reisbegeleiding.
Het aantal deelnemers is beperkt. U kan een flyer aanvragen of meteen inschrijven bij PLANTENBEURS  Sint-Lievens-Houtem, ’s Hondshuffel 16A te 9520 Sint-Lievens-Houtem, of mail naar jo.dedeurwaerder@skynet.be.  Een beschrijving van de tuinreis vind je ook op  www.plantenruilbeurs.be
 Foto: de deelnemers van vorig jaar op tuinweekend in de Champagnestreek
(gudc)