Te hoog geladen vrachtwagen veroorzaakt schade aan spoorwegbrug op Koning Boudewijnlaan

09-11-2019 10:18

Een vrachtwagen, geladen met drie vorkheftrucks, heeft vrijdagavond 08 november heel wat schade en fileleed veroorzaakt op de Koning Boudewijnlaan.

Rond 19 uur reed een vrachtwagen onder de spoorwegbrug richting Aalst. Blijkbaar heeft de chauffeur de hoogte van zijn lading verkeerd ingeschat en raakte deze de onderkant van de brug. Er vielen heel wat betonnen brokstukken naar beneden. De drie machines, die op de oplegger stonden, liepen eveneens zware schade op. Hoe het komt dat de lading te hoog stond is nog onduidelijk. De vrachtwagen kwam even verderop tot stilstand.

Meteen stremde het verkeer op de Koning Boudewijnlaan richting kruispunt Den Doorn. Even voordien was daar al een verkeersongeval gebeurd. De combinatie van de beide voorvallen, veroorzaakte als snel een file.

Er vielen geen gewonden, maar de schade aan de spoorwegbrug is vrij omvangrijk. De politie zorgde voor de verkeersregeling, de brandweer van de zone Zuid-Oost had enkele uren nodig om alle brokstukken op te ruimen. Er is ook gecontroleerd hoe erg de schade aan de brug is.

MLI - Ninofmedia