Stoot Daniel Fearon uit Geraardsbergen door naar de finale van de Telenet and BBC Public Speaking Awards?

27-03-2014 18:18
 
Voor het zevende jaar op rij zijn Telenet en BBC Worldwide op zoek naar de beste Engelse spreker tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards. Uit een recordaantal van 237 leerlingen wist Daniel Fearon zich een weg te vinden tot de halve finale die plaatsvindt op zaterdag 29 maart in het ICC Gent. Dertig deelnemers zullen daar strijden voor een plaats in de finale, maar slechts tien zullen effectief doorstromen. Kan Daniel een ticket bemachtigen naar de finale?
Wanneer deze leerling geselecteerd wordt mag hij, tesamen met 9 andere kandidaten, naar de nationale finale op zaterdag 26 april in San Marco Village te Schelle, waar ook HMA Jonathan Brenton, de Britse Ambassadeur en minister Pascal Smet aanwezig zullen zijn. Om de deelnemers en leraren op de best mogelijke manier te begeleiden, wordt een intensieve week van trainingsessies en workshops over debatteren en spreken in het openbaar georganiseerd.
Bovendien worden de finalisten uitgenodigd op een heuse Tea Party op te Britse Ambassade in Brussel. 
Deelnemers van de wedstrijd ontvangen unieke prijzen. Daarnaast worden ook de scholen beloond: de scholen waarvan de deelnemers het tot de halve finale schopten, krijgen een gratis Telenet hotspot voor 2 jaar. De scholen waarvan leerlingen deelnemen aan de nationale finale krijgen er zelfs een van 3 jaar.