Start nieuw schooljaar in Klim-Op Bavegem

01-09-2019 20:57
Ook in de Bavegemse dorpsschool start op maandag 2 september het nieuwe schooljaar. Maar wie de voorbije weken in de Kerkkouterstraat passeerde, kon merken dat de bedrijvigheid in Klim-Op al een paar weken aan de gang is. Na het bouwverlof startte de laatste grote verbouwingsfase aan de populaire school. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het hele schooljaar in het thema van bouwen zal staan.
De voorbije jaren werden de kleuterklassen en lagere klassen gerenoveerd en vorig werd een nieuwe speelplaats aangelegd. Die werd nu afgewerkt met een uitdagende speeltuin. Om de 225 leerlingen in comfortabele klassen onder te brengen, wordt het kloostergebouw helemaal gerenoveerd. Architectenbureau AIT uit Oombergen leidt alles in goede banen.
Directeur Jo Dedeurwaerder: ‘De voorbije jaren is onze school fors gegroeid. Na meerdere kleine verbouwingswerken, volgt nu de eindfase: het kloostergebouw krijgt een facelift met een paar nieuwe klassen, maar ook alle daken van de klassenvleugels worden vernieuwd en bijkomend geïsoleerd. We zorgen tevens voor een nieuwe ecologische ventilatie- en verwarmingsinstallatie. Als school willen we ook op dat vlak een voorloper zijn.’
De verbouwingswerken worden gesubsidieerd door de overheid, maar dankzij de steun van ouders en sympathisanten en vele acties van de voorbije jaren, kan de school ook zelf 180.000 EUR bijdragen. Klim-Op wil ook inhoudelijk een school voor de toekomst zijn. Er wordt geïnvesteerd in mensen en materialen.
Jo Dedeurwaerder: ‘We starten het nieuwe schooljaar met de nieuwste wiskunde- en taalmethodes en ook in de kleuterschool werd geïnvesteerd in een totaalmethode. Dat kadert in het uitdagende nieuwe leerplan ‘Zin in Leven, Zin in Leren’ van onze koepel. Het hele schooljaar zal in het teken van bouwen staan. De slogan: ‘Bouwen, steen voor steen. Allen samen - niet alleen‘ vat perfect samen waarvoor we staan: een hedendaagse school, geworteld in een stevige traditie. Dat dit aanslaat, merken wij aan het groeiend aantal inschrijvingen.’
(gudc)