Stad gaat verder met Natuur- en Milieueducatief Centrum

17-05-2019 22:43

De renovatie van het oude schoolgebouw op de Beislovensite tot een Natuur- en Milieueducatief Centrum is voor het stadsbestuur een bewust engagement. Nu maandag staat de heraanbesteding van het multifunctionele gebouw op de agenda van de gemeenteraad.
“Een goed jaar geleden hebben we het dossier een eerste keer aanbesteed. Toen werden slechts twee offertes ingediend, die administratief niet volledig in orde waren. Het dossier kon dus niet worden gegund. We stelden ook vast dat de offertes een stuk boven de initiële raming lagen. Die is nu bijgestuurd naar een meer realistisch bedrag van 1,2 miljoen euro,” vertelt schepen van leefmilieu Leen Goossens.
Het concept blijft verder behouden zoals het oorspronkelijk voorzien was. “We opteren voor een duurzaam en ecologisch gerenoveerd, polyvalent gebouw. In de eerste plaats zal het dienst doen als Natuur- en Milieueducatief Centrum. Maar ook verenigingen, buurtbewoners, scholen en andere geïnteresseerden zullen het kunnen gebruiken. De realisatie van het centrum gebeurt in samenwerking met Solva, dat optreedt als bouwheer,” besluit schepen Goossens.
 
Bron Stad Zottegem