Sfeer en gezelligheid op Vlaamse feestdag in Ninove

12-07-2019 10:00
De Vlaamse feestdag werd in Ninove gevierd met een mix van muziek, theater en een Vlaams marktje op en rondom de Graanmarkt.
De Graanmarkt was het decor van een kleine lees- & luistermarkt met tweedehandse boeken en cd’s/lp’s, een knutselmarkt met huisgemaakte spullen en een smikkel- & sneukelmarkt met eetkraampjes.
Naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag werden voor De Donderdagen twee jonge, hippe gezelschappen uit eigen land naar het wekelijks straat- en circustheaterfestival gehaald.
Na de voorstellingen van De Donderdagen was het tijd voor muziek. Eerst was er folKK (folk met de 'kk' van kleinkunst). 15 jonge folkies zorgden voor sprankelend frisse interpretaties van mooie, soms vergeten parels van het luisterlied en door de tijd gerijpte kleinkunstklassiekers van Boudewijn de Groot, Jan De Wilde, Miel Cools, Bram Vermeulen, Johan Verminnen, Herman Van Veen, Gerard Van Maasakkers, Zjef Vanuytsel en andere monumenten.
Speciale gaste was Eva De Roovere die het volgelopen plein voor het podium mee deed genieten van soms vergeten Vlaamse kleinkunst- liedjes.
Aansluitend vermaakte DJ Andy het publiek op het plein en terrassen met Vlaamse liedjes en bracht zo ambiance op 11 juli.
GNE  - Ninofmedia
Foto Giovanni Neckebroeck