Samen Veerkrachtig in de lokale dienstencentra

11-10-2018 20:55
Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ werkten alle lokale dienstencentra (LDC) in Zuid-Oost-Vlaanderen (ZOV) (#7) samen met Logo Gezond + een programma uit om de veerkracht van de bezoekers, vrijwilligers en het personeel te versterken. Want, veerkracht kan je trainen! Gedurende 10 maanden gingen ze aan de slag met tips om fit in het hoofd te blijven en hun geestelijke gezondheid te verbeteren. Want wie voldoende veerkracht heeft, staat sterker en positiever in het leven, veert terug bij tegenslag en kan zich aanpassen aan nieuwe uitdagingen.
De medewerkers en bezoekers van de lokale dienstencentra in Deinze (2), Oudenaarde, Gavere, Herzele, Zottegem en Ronse zijn de voorbije 10 maanden enthousiast aan de slag gegaan. En dat hebben ze samen op een feestelijke manier afgesloten in Gavere samen met Zaki. Op 10 oktober, de werelddag geestelijke gezondheid, werden ze allemaal in de bloemetjes gezet.
Er werden ook AWARDS uitgereikt!
LDC Egmont in Zottegem >> Award voor Actiefste acties (Beweegmarkt, Proefsessies, Toneel, beweegcoach, dansinitiaties…)
LDC De Bosrank in Deinze >> Award voor warmste actie (Warme dekens breien voor het goede doel)
LDC De Vesting in Oudenaarde >> Award voor sfeer en gezelligheid (10 tips om Fit in het Hoofd te blijven, uitgebeeld door en voor personeel)
LDC ’t Ryckbosch in Herzele >> Award voor grappigste actie (uitdelen van ‘toffe’ peren)
LDC Elfendorpen in Deinze  >> Award voor leukste intergenerationele actie (petanquetoernooi voor grootouders en kleinkinderen)
LDC Den Oever in Gavere >> Award voor stress verlagende actie (gesmaakte interactieve workshop ‘hoe omgaan met stress’)
 
Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Dagelijks komt er heel wat op ons af. En dat kan veel van je vragen. De geestelijke gezondheid van iedereen is voor de lokale dienstencentra van groot belang  ! In de toekomst willen deze Dienstencentra nog meer samenwerken en van elkaar leren om buurtbewoners zo lang mogelijk gezond, zelfstandig en kwaliteitsvol te laten thuiswonen.
(gudc)