Samen rookmelders aankopen zorgt voor fikse kortingen

04-11-2019 10:38
Vanaf 1 januari 2020 is een rookmelder verplicht in elke Vlaamse woning. Woningbranden maken in België nog elk jaar teintallen slachtoffers. Een goede rookmelder is een simpele en efficiënte manier om je te beschermen tegen brand. “Om goede kwaliteitsvolle rookmelders aan te bieden aan voordelige prijzen organiseert sp.a Zottegem samen met Samen Sterker een samenaankoop rookmelders,” dat laat sp.a-gemeenteraadslid Louie Van Rijsselberge weten. “Door ‘en masse’ aan te kopen krijgen we fikse kortingen en zijn de kopers toch zeker van een goede kwaliteit. Er zijn drie verschillende pakketten te koop en je kan gemakkelijk online bestellen via www.samensterker.be.”
Vanaf 1 januari 2020 moet iedereen een rookmelder in huis hebben. “Dat is geen overbodige luxe,” laat Louie weten. “Zeker als er ‘s nachts brand uitbreekt, is de kans groot dat je zonder rookmelder de brand niet tijdig ontdekt. Je wordt immers niet wakker door de geur van rook. Onze neus slaapt met ons mee en wordt uitgeschakeld. Rookmelders kunnen het dan overnemen. Het is aangewezen om per verdieping zeker één rookmelder te voorzien.”
Louie Van Rijsselberge: “Om de kosten van rookmelders wat te drukken hebben we beslist om een samenaankoop rookmelders te organiseren. Het idee is simpel: door ‘in het groot’ rookmelders aan te kopen, kunnen we de prijs drukken. Er zijn drie verschillende pakketten te koop: een pakket met drie rookmelders, een pakket met een rookmelder en een CO-melder en een pakket met drie rookmelders, een kleine brandblusser en een branddeken. De rookmelders zijn voorzien van magnetische montagesets zodat je niet hoeft te boren en ze hebben een batterij die 10 jaar meegaat. Bovendien wordt alles gratis aan huis geleverd binnen de tien werkdagen.”
“Door samen aan te kopen kunnen we kortingen bekomen van 30% tot 50%,” zegt Louie. “De prijzen voor de pakketten varieren tussen 50 euro en 85 euro, terwijl je anders tussen 75 euro en 150 euro zou betalen. Voor meer info, veelgestelde vragen en bestellingen kan je terecht op www.samensterker.be, een zeer handige website. De actie loopt zolang de voorraad strekt.”

Voor meer info, neem gerust contact op met Louie (tel. 0478 04 7022)

(gudc)