Robert Van Damme geeft de fakkel door aan Manu Lion

05-10-2018 21:15
Voor de 9e opeenvolgende keer neemt een secretaris van de sportraad deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Robert Van Damme stond sinds 1970 onafgebroken op de lijst van CD&V. Nu geeft hij de fakkel door aan zijn opvolger in de sportraad Manu Lion en hoopt hij samen met Manu op een positief resultaat.
Robert Van Damme, sportliefhebber in hart en nieren
Iedereen in Geraardsbergen kent Robert Van Damme, ondertussen 81 jaar. Hij heeft zich steeds belangeloos ingezet voor de sport in Geraardsbergen. Hij was medeoprichter van kaatsclub Op en Over Onkerzele (1954-1978), de Stedelijke Sportraad (1972), de VZW Sportinfractuctuur (1976-2003), de Koninklijke Peloteclub Geraardsbergen (1978-1998) en wandelclub De Padstappers (1983).
Robert was echter vooral een promotor van de sport en een zeer trouwe toeschouwer. Tevens was hij een graag geziene gast op de talloze eetfestijnen van de sportclubs. Wegens gezondheidsredenen diende hij in 2013 al zijn bestuursfuncties stop te zetten om het wat rustiger aan te doen.
Sindsdien woont hij in de serviceflats de Maretak, waar hij terug is open gebloeid. Je treft hem zelden op zijn kamer, meestal is hij “op marode”, ofwel buitenshuis, terug naar een of ander evenement, ofwel in de leeszaal van de Maretak. Daar volgt hij dagelijks de pers en doet hij ook ideeën op die hij nog steeds met evenveel enthousiasme aan zijn geadresseerden richt, jawel per e-mail.
“Ik ben steeds politiek actief geweest. Ik heb sinds 1970 onafgebroken op de lijst van CD&V gestaan en nam deel aan 8 verkiezingen, steeds met volle goesting, maar raakte nooit verkozen.” vertelt Robert.
Waardige opvolger in Manu Lion
Het toeval wil nu dat zijn opvolger als secretaris van de Sportraad sinds 2013, Manu Lion, voor de eerste keer een stap zet in de politiek.
“Voor mij was het een late roeping, maar een bewuste keuze om de lijst van de CD&V te vervoegen. Ik wil graag mijn ervaringen en expertise ten dienste stellen van mijn geliefde stad,” geeft Manu mee.
Sport en cultuur liggen hem nauw aan het hart. Deze geboren en getogen Geraardsbergenaar, centrumbewoner, doet er alles aan om de stad te promoten. Hij houdt het Giesbaargs dialect levendig en actueel met teksten, liedjes en optredens. Zijn slogan luidt dan ook niet voor niets ‘Giesbaargen boven’.
Professioneel doorkruist hij het land voor Proximus om de talloze (commerciële) vastgoedtransacties tot een goed einde te brengen.
Met de steun van zijn gezin, echtgenote Sophie Van der Beken en dochters Zoë en Nel, hoopt hij op een goed resultaat op 14 oktober. Maar vooral krijgt hij sportieve aanmoedigingen van Robert Van Damme.
Je vindt Manu Lion terug op de 5e plaats van de CD&V, lijstnummer 3.
(gudc)