Provincie Oost-Vlaanderen geeft subsidies aan 4 vernieuwende projecten over duurzame mobiliteit

23-07-2019 20:47

Provincie Oost-Vlaanderen wil duurzame mobiliteit ondersteunen en stimuleren. Daarom lanceerde de Provincie begin 2019 een oproep om vernieuwende mobiliteitsprojecten in te dienen. Meer dan 30 bedrijven, gemeenten, scholen en andere organisaties dienden een projectvoorstel in. In een eerste fase kent de Provincie een subsidie toe aan vier projecten. 

Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit:

"Met deze subsidie willen we vernieuwing in de mobiliteitssector stimuleren. De geselecteerde projecten passen volledig in het mobiliteitsbeleid van de Provincie. We zullen deze projecten niet alleen betoelagen, maar ook zelf opvolgen en begeleiden."

De volgende vier projecten krijgen een toelage: 

  1. Opleidingscentrum Hout en Bouw Deinze: ‘Klimaatneutraal vervoer in de stad via water’: een project met 4 Gentse bedrijven rond goederenvervoer over het water, 20 000 EUR.
  2. Trage Wegen vzw: ‘De Uitstap’ wil de bereikbaarheid van drie recreatieve attractiepolen verbeteren binnen de Provincie Oost-Vlaanderen voor fietsers, voetgangers en gebruikers van het openbaar vervoer, 20 000 EUR.
  3. Gemeente Wachtebeke: ‘Co-creatie schoolomgeving Langelede’ wil in overleg met alle betrokkenen de schoolomgeving veiliger maken, 8 299 EUR.
  4. Sint-Paulus Herzele: ‘Fietstelmeters Herzele’ wil met meetlussen het aantal fietsers aan de schoolpoort van twee secundaire scholen registreren, waarbij regelmatige fietsers worden beloond, 15 000 EUR
(Prov O-Vl)