Projectoproep: bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen – Oosterzele stelt zich kandidaat

20-11-2018 10:45
Alle Vlaamse onderwijsinstellingen kregen op 9 november een projectoproep om meer bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen in te richten. Het gemeentebestuur moedigt ook alle scholen op haar grondgebied aan om van deze subsidiemogelijkheid gebruik te maken.
De huidige projectoproep in verband met bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen van de ministers Gatz, Crevits en Muyters - respectievelijk bevoegd voor Jeugd, Onderwijs en Sport - om schoolspeelplaatsen te delen buiten de schooluren , tijdens het weekend en in de schoolvakanties met jeugdwerk en eventueel andere partners wordt onderzocht. Samen met ouders, leerlingen en het schoolteam zal Gemeente Oosterzele oplijsten welke opportuniteiten zich stellen.
Als eerste mogelijkheid ziet Gemeente Oosterzele de afdeling van de gemeenteschool GILO Balegem. Voor die locatie werd al een plan gemaakt en worden nu al werken uitgevoerd om de schoolspeelplaats avontuurlijker en aantrekkelijker te maken. Ook een plan om een speelbos aan te leggen, zit in de steigers.
Met deze plannen toont Gemeente Oosterzele zich een voorloper van de huidige projectoproep.
Bovendien wordt bij de aanleg van een nieuw stuk fietssnelweg tussen Houte en Kalle een nieuwe fietsontsluiting gemaakt langs de achterzijde van de gemeenteschool in Balegem. Op deze manier kunnen kinderen en (groot)ouders per fiets de drukke as Gootje - Rooigemstraat vermijden. Ook het gedeelte fietssnelweg tussen Scheldewindeke en Moortsele staat in 2019 op de planning.
(gudc)