Opvallende lijst voor Sp.a-Groen

23-08-2018 23:06
Sp.a-Groen Sint-Lievens-Houtem trekt met een opvallende lijst naar de kiezer. Met meer vrouwen dan mannen en een rijk gevarieerde groep van kandidaten spreekt deze lijst de hele bevolking van Houtem aan.
Met elf vrouwen en tien mannen is de lijst volledig. De lijst wordt getrokken door Tom De Meyer, die na twee volledige legislaturen in de gemeenteraad kan bogen op heel wat ervaring. Ook David Janssens (lijstduwer, momenteel gemeenteraadslid) en Katleen Leus (2de plaats, momenteel OCMW-raadslid) kennen het Houtemse bestuur door en door.
Naast deze ervaring zorgt sp.a-Groen ook voor heel wat vernieuwing. Niet in het minst doordat Groen voor het eerst sinds 12 jaar opnieuw opkomt in Houtem, met onder andere Wim Sioncke, tevens kandidaat bij de provinciale verkiezingen. Maar ook door het opnemen van bijvoorbeeld de 19-jarige Celine Baudewijn, studente geschiedenis en meteen de jongste kandidaat op de lijst.
Het kartel sp.a-Groen richt zich in zijn programma op vier speerpunten. Herwaardering van de lokale gemeenschap en het sociaal contact; een verstandig en sociaal ruimtelijk beleid; een weldoordacht mobiliteitsbeleid, met veel aandacht voor verkeersveiligheid en tot slot een transparant bestuur met veel ruimte voor inspraak.
De volledige lijst ziet er zo uit:
1             Tom De Meyer
2             Katleen Leus
3             Nanou Durmalingum
4             Wim Sioncke
5             Gaby De Pauw
6             Natascha De Poortere
7             Sabine Janssens
8             Bo De Cooman
9             Patrick De Landsheere
10           Annie Lefevre
11           Brecht Ranschaert
12           Celine Baudewijn
13           Nancy Demeyer
14           Dylan Van Steenbergen
15           Nel Mertens
16           Ann Hendrickx
17           Andy Broeckaert
18           Peter Van Der Biest
19           Eddy De Bruycker
20           Charlotte Van Caneghem
21           David Janssens
(gudc)