Openstellen gemeentelijke buitensportinfrastructuur

22-05-2020 10:29

Sinds maandag 18 mei wordt bepaalde gemeentelijke infrastructuur opengesteld om buiten sport te beoefenen. Het gaat concreet om het kunstgrasveld in de Kloosterstraat, de koer op site De Fabriek en het sportpleintje in de Beukenlaan. Op bepaalde momenten zal dit enkel voor sportclubs zijn, op andere momenten voor iedereen.

 

Erkende sportclubs mogen deze locaties gebruiken mits vooraf te reserveren via de sportdienst én op voorwaarde dat zij zich houden aan de vooropgestelde coronamaatregelen (social distancing, max. 20 sporters, onder toezicht van een trainer …).  Op deze manier houden we het veilig en overzichtelijk.    

 

De gemeente zal daarnaast vanaf 26 mei 2020 voor niet-leden van een sportclub op bepaalde dagen, van 14 tot 17 uur, onder toezicht, een deel van zijn sportinfrastructuur openstellen om aan sport te doen:

  • Op dinsdagnamiddag kan je terecht op de koer van de site De Fabriek om te basketten.
  • Het sportpleintje in de Beukenlaan zal op woensdagnamiddag beschikbaar zijn om te sporten.
  • Op het kunstgrasveld in de Kloosterstraat kan je terecht op zaterdagnamiddag.

Deze locaties zullen voor max. 20 sporters op hetzelfde moment toegankelijk zijn. Toeschouwers zijn niet toegelaten.  Gebruikers lenen geen sportmateriaal uit, blijven steeds op een veilige afstand van elkaar en moeten zich aan de richtlijnen houden die uithangen aan de ingang. 

 

“We zijn blij dat we met de versoepelingen wat meer bewegingsvrijheid kunnen voorzien op onze buitenterreinen. Om alles conform de coronamaatregelen te organiseren, voorzien we gemeentelijk personeel om toezicht te houden. Om te kunnen basketten op de Fabriekskoer en op het sportpleintje in de Beukenlaan, voorzien we basketballen. We roepen iedereen op om zich aan de gestelde regels te houden, zodat we hopelijk snel de uren verder kunnen uitbreiden” zegt schepen Jo Vermeulen.

 

Andere gemeentelijke terreinen zoals speeltuinen zijn nog niet toegankelijk!

 

Bij inbreuken op de openingsuren en/of de richtlijnen, kan de politie ingeschakeld worden.

De politie is op de hoogte van de momenten dat de infrastructuur opengesteld is en zal sporadisch gerichte controles uitvoeren om misbruiken vast te stellen (aantal sporters, aanwezigheid van een coach, toeschouwers …). 

 

Oproep vrijwillige toezichter

Het lokaal bestuur is op zoek naar 18-plussers die bereid zijn toezicht te houden op de locaties die worden opengesteld om te sporten. Op die manier kunnen de uren eventueel worden uitgebreid.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de sportdienst via T 053 60 72 34 of bart.dekeyser@sint-lievens-houtem.be.  

(gudc)