Opening Geschenkenbeurs Eco en Fair

29-11-2018 21:17
Vrijdag 07/12, 20u: Feestelijke opening Geschenkenbeurs Eco&Fair
De winkel Eco&Fair, de gezamenlijke winkel van vzw Climaxi, vzw 't Uilekot en Wereldwinkel Herzele vzw, organiseert in december haar jaarlijkse geschenkenbeurs. Naast het vaste aanbod van bio-, streek- en fairtradeproducten zoals fruitsap, bieren, koffie, tomatensauzen, wijnen en olijfolie kan je dan ook warme poncho’s, sjaals, handtassen, artisanaat en juwelen kopen. De Italianen zijn present met een aantal producten van coöperaties die gronden van de maffia bezetten in het zonovergoten Sicilië. Van hen hebben we wijnen van lokale druivenrassen, pesto, amandelpasta, half gedroogde kerstomaten, Limoncello enz. We verkopen Z.O.-Vlaamse streekproducten van De Kollebloem, De Kruidenschuit, een dertigtal brouwerijen uit de regio, Balegemse Jenever,… Gastregio dit jaar is het naburige Le Pays des Collines (streek Flobecq, Ellezelles,…). Zij brengen vlierdrankjes, bieren, confituren en kruiden mee. Uit Lesbos komen tasjes, pennenzakken, computerbeschermers en co die door vluchtelingen gemaakt werden van de eigen zwemvesten en reddingsboeien. 
We helpen je bij de keuze van de gepaste wijnen bij jouw menu en laten je proeven.
We openen op vrijdag 7 december om 20 uur met een receptie in de winkel: klanten krijgen proevertjes aangeboden en kunnen al eens snuisteren in het ruime aanbod cadeautjes. Van 08/12 tem 31/12 zijn de openingsuren dinsdag tot vrijdag van 10u tem 18u en zaterdag van 10u tot 17u. De winkel zal uitzonderlijk ook open zijn op maandag 24/12 en 31/12.
Om 21u is er een stomend concert van Gravel Unit in het café van ‘t Uilekot (gebouw naast de winkel). Deze groep brengt feestelijke rootsfolk met ruimte voor integer genieten en voeten stampende uitbundigheid. Ze nemen jou maar al te graag mee op een muzikale wereldreis! De leden van de band zijn Virginie Allard: lead and backing vocals; Tine Bouckhuyt: keyboards; Fien Delannoy: flute, low whistle; Jan Debrabandere: guitar, lead and backing vocals; Tijl Delannoy: electric bass, resonator guitar, mandola, backing vocals, noises; Pieter Calmeyn: chromatic accordion; Dries Pattyn: drums, percussion; Silke Willekens: violin.
Gratis inkom op Geschenkenbeurs, €5 voor het concert.
Locatie: Groenlaan 39, Herzele. 
(gudc)