Open-vld Lierde : Burgemeester verbergt letterlijk kostprijs van nieuwe gemeentelijke feestzaal.

20-09-2019 10:47
Na discussie op gemeenteraad over de plannen voor een nieuwe feestzaal in Lierde deelt burgemeester Soetens de kostprijs van de nieuwe feestzaal op Facebook. Door een deel van de tekst te bedekken, verbergt hij  letterlijk cruciale informatie. Open Vld Lierde is ontzet door deze bewuste misleiding en eist verontschuldigingen.
Maandag stond de principebeslissing en het aanstellen van SOLVA als bouwheer voor de nieuwe gemeentelijke feestzaal op de agenda van de gemeenteraad. Schepen Kathelijne Scheirlinckx lichte het project toe waarop fractieleider Melissa Dooms het alternatief voorstel van Open Vld verduidelijkte. Nadien werd het stil en werd er “we nemen hier akte van” uitgesproken.
Als reactie op de verspreiding van de tussenkomst van Open Vld reageerde burgemeester Soetens op facebook. Hij deelde de kostprijs van de nieuwbouw en bedekt letterlijk de bijkomende kosten van dit project. 
 
Zie foto in bijlage.
“Deze bijkomende kosten dienen in rekening te worden gebracht om het kostenplaatje volledig te maken”, staat in de SOLVA studie.
Open Vld reageert: “De burgemeester beschuldigt ons van ‘floreren” met cijfers, en verbergt dan zelf publiekelijk de reële kost. Onze berekening is correct en gebaseerd op de cijfers uit de SOLVA studie. Het totale kostenplaatje bedraagt ruim 900.000 euro. Deze raming is dan de bouwkost, inclusief de bijkomstige kosten, exclusief de kost voor nutsvoorzieningen en het SOLVA-ereloon. Dit is nog niet bekend en is er dus nog niet bijgerekend. Wij verkiezen een beeld te geven van het volledige kostenplaatje zodat we weten waar we aan toe zijn. Verklaren dat de nieuwe gemeentelijke feestzaal ruim 900.000 euro bedraagt, is geen bedrog. Het achterhouden van deze informatie wel. Dat de burgemeester doelbewust de inwoners van Lierde wil misleiden, getuigt van weinig respect. De Lierdenaar verdient beter.”
Open Vld Lierde eist daarom volledige transparantie over dit project en verwacht excuses van de burgemeester voor deze misleiding.
(MD)