Open Vld Lierde biedt oplossing aan voor het bekomen van een geldautomaat.

21-06-2019 21:14
Maandag diende de Open Vld fractie een extra agendapunt in voor de gemeenteraad met als vraag een geldautomaat te faciliteren in de gemeente. Vandaag komt Open Vld Lierde met een oplossing over de brug.
Vorige maand is de laatste geldautomaat verdwenen en sindsdien zijn alle inwoners genoodzaakt om naar de buurgemeenten te trekken om cash geld op te halen.
Gratis oplossing
“Dit kan niet, zei Melissa Dooms. Het is een basisrecht van onze inwoners om vlot cash geld af te halen en nu moet men reeds snel een afstand van 5 km overbruggen om dat te kunnen doen. Bij het indienen van het voorstel waren we reeds enkele pistes aan het uitzoeken. De ‘Bpost-piste’ blijkt niet alleen zeer haalbaar, ze kost de gemeente zelfs niets om uit te voeren. Een win-win situatie.”
Zo achterhaalde Open Vld Lierde dat het overheidsbedrijf Bpost als deel van zijn beheerscontract (de overeenkomst die de Federale Overheid heeft met Bpost) de aanwezigheid van een geldautomaat dient te garanderen indien er geen financiële instellingen meer zijn op het grondgebied die deze uitrusting voorzien.
Lierdenaren echt vooruithelpen
Melissa Dooms: “Het was even speuren om de juiste informatie te vinden, maar uiteindelijk las ik in het beheerscontract dat Bpost als overheidsbedrijf verplicht is om een geldautomaat te voorzien indien er op het grondgebied geen meer voorhanden is. Ik heb intussen ook reeds contact gehad met Bpost over de te volgen procedure en zal deze maandag tijdens de gemeenteraad aan ons gemeentebestuur overmaken zodat alles zo snel mogelijk in werking kan treden. We staan ten dienste van de inwoners en bekommeren ons ook over hun problemen, van welke aard die ook zijn. We zijn blij dat we als oppositiepartij toch de zaken in beweging kunnen brengen en de Lierdenaren écht kunnen vooruithelpen. Daar draait het allemaal om”, sluit Melissa Dooms af.
(MD)