Open VLD gaat voor een dementievriendelijke gemeente!

30-08-2018 20:37
Open Vld zet hard in op zorg en wil proactief optreden tegen de problemen die de vergrijzing met zich meebrengt.
Recent kon u in de krant lezen over de toenemende stijging van mensen met dementie. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen verwacht dat er de komende 20 jaar een stijging zal zijn van maar liefst 17,5% van personen met dementie in Lierde.
Nina De Smet legt uit: “Het is van groot belang dat wij ook voor dementerende mensen streven wij naar een veilige en sociale buurt! Als contactpersoon dementie is het mijn taak om de kwaliteit van het leven bij personen met dementie zo hoog mogelijk te houden. Mijn trouwe viervoeter Nishka is een belangrijke schakel hierbij. Zij zorgt er bijvoorbeeld voor dat het ijs breekt als ik een bang en verward persoon moet verzorgen. Zij is dus niet alleen mijn huisdier, maar ook een zorghond die aan heel wat dementie specifieke problemen een uitkomst biedt en ondertussen de lieveling van het rusthuis.”
Melissa Dooms: “Aangezien er elke 4 seconden iemand bijkomt in de wereld die een vorm van dementie heeft, is dementie meer dan ooit een uitdaging, ook voor Lierde. Wij willen met Open Vld proactief optreden tegen de problemen die de vergrijzing met zich meebrengt. Het streven naar een dementievriendelijke gemeente is één manier. We willen het taboe en de negatieve beeldvorming mee doorbreken. Door sensibiliseringscampagnes en vormingen rond omgangstips voor burgers en handelaars en een vrijwilligersnetwerk van buddy’s zetten we stappen in de goede richting.” 
(MD)