Oosterzele keert toelage voor jonge gezinnen uit

20-07-2018 15:18
.
De eerste uitbetaling aan gezinnen met jonge kinderen gebeurde op 9 juli l.l. Daarbij werd 7 900 euro uitbetaald: dat is goed voor een premie van 25 euro aan 316 kinderen. De tweede uitbetaling voor 2018 zal begin 2019 worden uitgevoerd.
Daarnaast kent Gemeente Oosterzele ook een toelage van 75 euro per jaar toe aan personen met incontinentie of stomapatiënten. Zij kunnen de toelage aanvragen via het aanvraagformulier (beschikbaar op www.oosterzele.be en in het gemeentehuis). De behandelend geneesheer moet het formulier invullen en bekrachtigen. De toelage kan aangevraagd worden gedurende de geldigheid van het medisch attest.
Schepen Jan Martens: “Oosterzele is een gezinsvriendelijke gemeente. Daarom geven we gezinnen met jonge kinderen een steuntje in de rug.”
Bij de invoering van het nieuwe systeem besliste de gemeenteraad op 14 december 2017 dat ouders met kinderen tot de leeftijd van twee jaar een jaarlijkse toelage op hun ILvA-afvalrekening ontvangen van 25 euro. Een gezin kan deze toelage maximaal twee keer ontvangen. Deze kindvriendelijke regeling is geldig tot 31 december 2019.
(gudc)