Oosterzele helpt zijn burgers bij dak- en zoldervloerisolatie

13-09-2018 16:15

Je dak (hellend of plat) of zoldervloer laten isoleren kan eenvoudig, goedkoper en zonder zorgen via het intergemeentelijke groepsaanbod van de gemeenten Oosterzele, Merelbeke, Melle en Destelbergen. Het groepsaanbod staat open voor alle particulieren uit de gemeenten, zowel voor eigenaars als huurders mits de toestemming van de verhuurder.

 

Voordelen

  • Financieel voordeel

Je dak of zoldervloer goed isoleren gaat energieverspilling tegen, en zorgt dus voor een vermindering van de energiekosten. Bovendien zorgt het plaatsen van dak- en zoldervloerisolatie via dit groepsaanbod voor een financieel interessant aanbod. Bovendien moeten alle daken van woningen en huurwoningen (die voor 1 januari 2016 op het elektriciteitsnet aangesloten werden) tegen 2020 geïsoleerd worden.

 

  • Professioneel en zonder zorgen

De gemeenten worden voor dit groepsaanbod ondersteund door Impact, een vzw die zorgt voor een vlot verloop van inschrijving tot uitvoering. De aannemers* worden grondig door Impact vzw gescreend, opgevolgd en gecontroleerd en moeten aan strenge kwaliteitscriteria voldoen. Bij elke stap in het proces kan je rekenen op de onafhankelijke expertise van Impact vzw. Zo ben je zeker dat je woning volgens de regels van de kunst wordt aangepakt.

 

Stappen

  1. Vrijblijvend en gratis inschrijven kan vanaf 18 september tot en met 31 januari 2019 via https://oosterzele.isolerenmetimpact.be of de dienst Milieu- en duurzaamheidsbeleid (na afspraak via hilde.vanhecke@oosterzele.be of 09 363 99 36).
  2. Na inschrijving selecteert Impact vzw een geschikte aannemer, die een plaatsbezoek uitvoert om een voordelige gepersonaliseerde offerte op te maken.
  3. Impact vzw kijkt de offerte na en bezorgt ze vervolgens aan jou.
  4. Indien je de offerte accepteert, zal de aannemer op het afgesproken moment de werken uitvoeren.

 

Infoavond

Op donderdag 20 september vindt om 19.30 uur een infoavond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Merelbeke (Hundelgemsesteenweg 353). Je komt er alles te weten over de werkwijze en voordelen van deze actie. Inschrijven voor deze infoavond kan via 09 210 32 75 of duurzaamheid@merelbeke.be.

 

* Geïnteresseerde aannemers kunnen zich vrijblijvend aanbieden om deel te nemen als uitvoerder mits er voldaan wordt aan de nodige voorwaarden en selectieprocedure. Meer info via charlotte@impactvzw.be.

 

Meer info: www.oosterzele.be/milieunatuurenduurzaamheid/groepsaanbodisolerenmetimpact

Inschrijven via:              https://oosterzele.isolerenmetimpact.be/

 

Schepen voor Duurzaamheidsbeleid Jan Martens: ”Zonder het zweren van dure eden werkt Oosterzele voortdurend aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Ook dit project past in dit kader: inwoners helpen om hun isolatie te verbeteren zodat er op die manier minder CO2 - een broeikasgas - uitgestoten wordt.”

 

Inlichtingen

Jan Martens – schepen voor Duurzaamheidsbeleid

Dorp 1, 9860 Oosterzele

Tel. 09 362 74 33

Jan.martens@oosterzele.be

 

Hilde Van Hecke – duurzaamheidsambtenaar

Dorp 1, 9860 Oosterzele

Tel. 09 363 99 36

Hilde.vanhecke@oosterzele.be