Ontruimen graven St-Lievens-Houtem

07-02-2020 10:15
Wegens plaatsgebrek op de begraafplaatsen van Bavegem, Sint-Lievens-Houtem, Molenkouter en Vlierzele zal de gemeente overgaan tot het ontruimen van een aantal graven.
Het gaat over:
  • 7 graven op het kerkhof Bavegem;
  • 3 graven op het oud-kerkhof Sint-Lievens-Houtem;
  • 7 graven op het kerkhof Molenkouter;
  • ongeveer 250 graven op het kerkhof Vlierzele.
De werken starten tijdens de week van 17 februari 2020 en worden uitgevoerd door een gespecialiseerde firma, nl. AAG Nys.
De wettelijke procedure voor de ontruiming werd doorlopen in samenspraak met de nabestaanden van de overledenen.
Een jaar vooraf werd aan de betrokken graven een bordje geplaatst ter informatie van de ontruiming. Alle nabestaanden van niet-geconcedeerde en geconcedeerde graven die verliepen, werden aangeschreven met de vraag of zij een concessie wensten of de concessie wilden verlengen. De graven waarbij de nabestaanden aangegeven hebben dat zij geen concessie wensten of de concessies niet wilden verlengen, worden ontruimd en ontknekeld.
Aan de nabestaanden werd en wordt nogmaals gevraagd om alle ornamenten of grafstenen te verwijderen. Wanneer zij dit niet zelf wensen te doen, zorgt de aannemer van de gemeente voor het verwijderen ervan. Tot de start van de werken kunnen de nabestaanden nog alle waardevolle voorwerpen in eigen beheer ophalen.
Tijdens de werken worden de begraafplaatsen gesloten voor het publiek zodat de werken in alle discretie kunnen uitgevoerd worden. ’s Avonds zullen de begraafplaatsen wel terug te bezoeken zijn. De aannemer zal in principe slechts op de begraafplaats mogen werken van 7 tot 17 uur. Er wordt niet gewerkt op zaterdag en zondag.
Bevoegde schepen: Jan Van den Bossche, M 0473 34 18 37, jan.vandenbossche@sint-lievens-houtem.be
Verantwoordelijke dienst: Burgerzaken, T 053 60 72 49, anja.decorte@sint-lievens-houtem.be
(gudc)