Noodplanningsoefening in Semmerzake op 19 maart 19

15-03-2019 20:59
 
Op dinsdag 19 maart ’19 zal om 1400 Hr op de militaire site van het Air Traffic Control Centre, gelegen in de Ten Edestraat 31 te 9890 SEMMERZAKE, een multidisciplinaire noodplanningsoefening doorgaan georganiseerd door de brandweer Zone Centrum – GENT in samenwerking met de gemeente GAVERE. Een operationele commandopost bestaande uit personeel van Defensie, brandweer en lokale politie zal ter plaatse worden ontplooid.
Hoewel de militaire luchtverkeersleiding eind dit jaar verhuist naar STEENOKKERZEEL in het kader van de synergie met SKEYES, blijft deze Oost-Vlaamse eenheid haar petergemeente ondersteunen in het aanscherpen van het gemeentelijk rampenplan.  Daarnaast zullen de “lessons learned” worden meegenomen naar de noodplanning op provinciaal niveau.
Het scenario van deze oefening betreft een air-crash simulatie van een burgervliegtuig – type MERLIN – met verschillende passagiers aan boord. Bij deze crash wordt o.a.het vrijkomen van schadelijke stoffen gesimuleerd en zal navenant door de aanwezige hulpdiensten worden gereageerd. Terzelfdertijd zal de gemeente GAVERE het gemeentelijk coördinatiecomité activeren teneinde alle hulpverlening vlot te kunnen coördineren en superviseren.
(gudc)