Ninove laat voortaan geen vuurwerk meer toe

10-11-2019 20:21

Met de overgang van het oude naar het nieuwe jaar zal je geen vuurwerk meer kunnen afsteken op Ninoofs grondgebied. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) besliste om voor niemand nog een uitzondering op het vuurwerkverbod toe te laten.

Vuurwerk afsteken kan tot ongelukken leiden. Dieren raken vaak in paniek of overlijden door vuurwerk op bijvoorbeeld oudejaarsavond. Het Vlaams parlement ging daarom in april 2019 unaniem akkoord met een voorstel van minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) om vuurwerk altijd te verbieden, tenzij de gemeenten het toelaten.

Dat was ook het geval in Ninove. Tenminste, tot voor kort. Burgemeester Tania De Jonge verbiedt voortaan ten allen tijde het afsteken van vuurwerk. “Het is voorzien in het nieuwe politiereglement. Maar ik heb nu al beslist om geen uitzonderingen meer toe te staan, vooral omwille van de gewijzigde wetgeving en het dierenwelzijn.”

Overtreders riskeren een boete van maximaal € 350. Hoe het stadsbestuur die maatregel zal controleren, afdwingenen beboeten moet nog blijken.

MLI - Ninofmedia