Nieuwe geldautomaat in het vooruitzicht

13-09-2019 11:10

13/09/2019 – Oplossing die Open Vld aanreikte staat in de steigers; Bpost plant de installatie van een geldautomaat in Lierde. Win-Win voor gemeente en inwoners!

Sinds eind mei kan men geen cash geld meer afhalen in Lierde. De Open Vld-fractie legde zich hier niet bij neer en diende een agendapunt in voor de gemeenteraad van juni waarbij ze het gemeentebestuur vroeg om tot actie over te gaan. Nog voor de gemeenteraad plaatsvond, kwam Open Vld Lierde zelf met de oplossing over de brug.

De Open Vld fractie achterhaalde dat Bpost een sleutelrol kan spelen. In hun beheerscontract met de Federale Overheid staat dat Bpost een geldautomaat dient te garanderen indien de financiële instellingen in de gemeente dit niet meer aanreiken.

Fractieleider Melissa Dooms: “Bpost heeft ons bevestigd dat ze de uitvoering van een geldautomaat, in gunstige omstandigheden, voorzien in 2020. Deze planning zal worden aangehouden indien er geen obstakels komen opdraven die voor vertraging kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan vergunningsaanvragen of klachten. De procedure is gestart en het onderzoek loopt. De Lierdenaren kunnen alvast uitkijken naar een nieuwe geldautomaat in de buurt.”

 

(Bron: Open VLD Lierde)