Neos Sint-Lievens-Houtem : voordracht Peter Verlinden op dinsdag 10 september 2019.

29-08-2019 22:31
Neos Sint-Lievens-Houtem start zijn nieuwe werkjaar met een eerste voordracht.  En we doen dat met een spreker waarvan de naam bij iedereen een belletje zal doen rinkelen.
Peter Verlinden is eerst en vooral VRT-journalist, gespecialiseerd in het ruime buitenland en dan vooral in Centraal-Afrika.  Maar hij schrijft ook, geeft lezingen, modereert debatten, begeleidt reizen in Afrika, de Arabische wereld en Québec.  Hij is docent aan de Universiteit van Leuven en verschillende hogescholen.
Onderwerp : ‘Van Leopold II tot Kabila en wat nu?’, een overzicht van de geschiedenis van Congo.
Onze oud-kolonie roept heel wat emoties op. Denk maar de aan de recente discussie rond de opening van het museum in Tervuren en de discussie over Zwarte Piet. We hebben een droevig beeld over Congo: corruptie, verloedering van de infrastructuur, verkrachting, paramilitaire bendes, verkiezingen waarvan het resultaat niet gerespecteerd wordt. Maar Congo is ook het land met een diverse natuur en met onvoorstelbare reserves aan grondstoffen waar vele naties een oog laten op vallen. Hoe kan zo een reusachtig land bestuurd worden en welke invloeden spelen er hierbij.
Wanneer : DINSDAG 10 september 2019 om 14u00 - ontvangst met koffie en gebak vanaf 13u30.
Plaats van afspraak :  zaal De Kring, Marktplein 44, 9520 Sint-Lievens-Houtem (maximaal 2 uur parkeren op  het Marktplein – langer parkeren is mogelijk op de parking Hofkouter).
Op deze voordracht is iedereen welkom.  Leden betalen 9€, niet-leden 12€.  Betalen kan ter plaatse.
Het volledige programma 2019-2020, en de details van de activiteiten, zij te bekijken op onze website www.neosvzw.be/sintlievenshoutem.   
(gudc)