Neos Sint-Lievens-Houtem organiseert een voordracht met als onderwerp 'China, nieuwe wereldmacht'

04-02-2020 20:58
Hoe bepaalt China onze toekomst???  Ondanks de Westerse vooroordelen en bedenkingen is China uitgegroeid tot een wereldmacht. De actualiteit toont duidelijk aan hoe belangrijk dit land geworden is. Deze voordracht is de kans om er meer over te weten te komen.
Stefan Blommaert, VRT-journalist sinds 1984, komt ons vertellen over dit fascinerende land. Het continent, de economie, de cultuur, het is een nieuwe wereldmacht. Het vroegere en huidige China en zijn evolutie, en ook de minder fraaie kanten komen aan bod.
Hoe drukt China in het tijdperk van Donald Trump zijn stempel in Zuid-Oost Azië, in Europa en in de rest van de wereld? Hoe gaan de Chinezen om met de onvoorspelbaarheid van de Amerikaanse president?
Stefan Blommaert specialiseerde zich in de geschiedenis en actualiteit van Oost-Europa, de Balkan en China en was VRT-correspondent in Peking van 2012 tot 2014.
Wanneer : maandag 17 februari 2020 om 14u00 - ontvangst met koffie vanaf 13u30.
Plaats van afspraak :  zaal De Kring, Marktplein 44, 9520 Sint-Lievens-Houtem (maximaal 2 uur parkeren op  het Marktplein – langer parkeren is mogelijk op de parking Hofkouter).
Op deze voordracht is iedereen welkom.  Leden betalen 9€, niet-leden 12€.  Betalen kan ter plaatse. 
(gudc)