Neem deel aan de wedstrijd ‘Wiki Loves Heritage’ met foto’s van Oost-Vlaams erfgoed

14-09-2018 10:36
De Vlaamse overheid wil in het kader van het Europees erfgoedjaar de online aanwezigheid en zichtbaarheid van erfgoed in Vlaanderen verhogen en lanceert daarom het initiatief 'Wiki Loves Heritage'. Met de lancering van ‘Wiki Loves Heritage’ wil ze meesurfen op het bereik en de impact van Wikipedia, een van de bekendste en meest gebruikte websites ter wereld. 
Ze roept op om zoveel mogelijk digitale ‘content’ te uploaden onder een vrije licentie. Dat kan vb. door foto’s te uploaden.
Om dit te stimuleren, organiseert de Vlaamse overheid een fotowedstrijd, die nog loopt tot en met 15 november.
Provincie Oost-Vlaanderen steunt dit initiatief zodat ook zoveel mogelijk Oost-Vlaams onroerend erfgoed wordt gefotografeerd en op Wikipedia belandt. Daarom zal ook het provinciebestuur een winnaar kiezen uit de opgeladen foto’s. 
“Uiteraard focust de Provincie op haar eigen werkingsgebied, dus klein historisch erfgoed en monumenten zoals kerken, molens, schepen en archeologische sites in Oost-Vlaanderen,” licht gedeputeerde voor erfgoed Jozef Dauwe toe. “We hopen op veel foto’s die illustreren dat erfgoed ook vandaag de dag nog beleefd wordt en waardevol is.”
Surf naar www.oost-vlaanderen.be/wikilovesheritage voor meer informatie en om deel te nemen.
(Prov O-Vl)