Nazomerfeest Bumba vzw: ‘Waterputten voor Bumba’ (zondag 29 september 2019)

12-09-2019 16:28

Wie geen zin heeft in kookstress op zondag 29 september en een goed doel wil steunen, kan terecht op het nazomerfeest van ‘Een hart voor Bumba vzw’ (inschrijven vóór 22/9!). Place to be: restaurant Het Balenmagazijn aan de Gentse Getouwstraat, van 11 tot 18.30 u. Het doel: fondsen verzamelen voor de bouw van waterputten in de Noord-Congolese stad Bumba.

Op het keuzemenu van dit nazomerfeest met animatie voor jong en iets ouder: aperitief met tapas, lunch met beenham of veggie alternatief, afternoon tea met koffie/thee en taart/dessert.

 

Wat is ‘Een hart voor Bumba vzw’?

De Bumba-vzw bestaat uit een vriendengroep uit het Gentse (en inmiddels de rest van Vlaanderen) die zich hier en ter plaatse al een aantal jaren inzet voor het ziekenhuis en een bijbehorend scholencomplex in Bumba, het levenswerk van de Vlaamse pater Carlos Rommel. Sinds begin 2017 hebben we ons verenigd in een vzw. We sturen zo vaak mogelijk medisch (of technisch) geschoolde vrijwilligers naar Bumba om daar een aantal weken in het ziekenhuis te werken, terwijl we hier aan fundraising doen om dat allemaal te bekostigen. We zorgen ook voor medisch materiaal, in 2018 organiseerden we een benefiet voor de aankoop/installatie van zonnepanelen en dit jaar gaan we voor de bouw van waterputten.

PRAKTISCH

Nazomerfeest ‘Waterputten voor Bumba’ op zondag 29/9/2019

Wat: benefiet voor en over het project ‘Waterputten voor Bumba’.

Wie: ‘Een hart voor Bumba vzw’.

Wanneer: zondag 29 september 2019, van 11 tot 18.30 u.

Waar: restaurant Balenmagazijn, Getouwstraat 10, 9000 Gent.

Ambiance: kinderanimatie; muzikale omlijsting uit Oost-Vlaanderen met djembé van Mama Afrika (Bassevelde) en popzangeres Leen Ceurvelts (Dendermonde) info over het project door de vrijwilligers; tombola met knappe prijzen.

Prijzen: van 12 euro (apero of afternoon tea) tot 20 euro lunch, met kinderformules (10 euro).

Inschrijven: inschrijven en bedrag storten vóór 22 september noodzakelijk.

Info: www.eenhartvoorbumba.be