Meer dan € 1.3 miljoen voor 9 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen

07-02-2020 10:24
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert meer dan € 1.3 miljoen in 9 scholenbouw-projecten in de Oost-Vlaanderen. “Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard euro extra in schoolinfrastructuur, wat een totale investering van drie miljard euro betekent”, zegt Weyts. “Die investeringsgolf zal ook in Oost-Vlaanderen voelbaar zijn”.  
Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Dat brengt het totale investeringsbudget voor scholenbouw op drie miljard euro. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.  
Weyts heeft zo in de maand januari via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 1.357.325,20 geïnvesteerd in 9 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen.  
Vier Oost-Vlaamse scholen krijgen een bedrag van meer dan €10.000. Zo wordt de reeds toegekende subsidie aan Gemeentelijke Basisschool Tuinwijk in Herzele verhoogd met € 1.148.306. Vrije Basisschool De Kouter in Zele ontvangt een financiële steun van € 102.025 voor de renovatie van onder andere het bestaande sanitair. En er gaat €86.896 naar Vrije Basisschool Dikkelvenne in Gavere.
“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “Wie inzet op de kwaliteit van ons onderwijs, moet ook inzetten op de infrastructuur van ons onderwijs”.  
 (Kabinet Weyts)