Marijn Devalck brengt jailsongs...in Huizen on Tour

08-10-2018 10:48
Marijn Devalck brengt jailsongs, onder andere van Johnny Cash.
Niet zomaar, maar om zijn overtuiging dat we dringend werk moeten maken van een nieuw soort detentie in België kracht bij te zetten.
Er is dringend een alternatief nodig voor onze huidige Belgische gevangenissen - daarover is men het doorgaans eens. De kerntaak van een gevangenis is de gevangene individueel en veilig voorbereiden op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Zonder herval of recidive dus.
En daar wringt het schoentje. De negatieve effecten zijn gekend; de nood aan een oplossing dringt zich op. Dat kan in de vorm van kleinschalige detentiehuizen.
Detentiehuizen zijn kleinschalige, geïntegreerde huizen waar op maat toegewerkt wordt naar re-integratie na een gevangenisstraf. Binnenkort openen de eerste detentiehuizen in België hun deuren.
Marijn wordt op deze avond bijgestaan door een aantal sprekers, die elk vanuit hun achtergrond een blik werpen op deze detentiehuizen:
 
Dat zijn o.a.: Hans Claus (gevangenisdirecteur en secretaris van vzw De Huizen), Marjan Gryson (vzw Touche en vzw De Huizen), Marjan Gryson (psychologe), Helene De Vos (criminologe), Sarah Holbrouck (architecte), een ervaringsdeskundige, …
Op het einde van de avond volgt er een gesprek met het publiek.
Marijn en de sprekers zijn beschikbaar voor interviews, ofwel op de avond van de voorstelling zelf, of op afspraak vooraf.
Wanneer: donderdag 18 oktober 2018, 19u30
Locatie: CC Zoetegem, Hospitaalstraat 18, Zottegem
Toegang: €5, € 4 voor studenten en leden van HV, Grijze Geuzen en SOSN.
Info & reservaties: huisvandeMens Zottegem, 09 326 85 70, zottegem@demens.nu
(gudc)