Lieselot beklom de hoogste berg van Afrika

15-08-2019 22:13
Een beetje prille twintiger ligt tijdens de zomervakantie aan een of andere Costa, chillend te lurken aan een trendy cocktail om ’s nachts de opgedane energie tot de bodem uit te putten. “Ieder zijn meug”, dacht Lieselot Hemerijckx en ze beklom van 21 tot 26 juli de Kilimanjaro.
Die berg is met zijn 5.895 meter de hoogste top van Afrika en ligt in Tanzania. Niet meteen bij de deur en een heel stuk hoger dan de Oudenberg of de Congoberg. Maar Lieselot had daar nu eenmaal haar zinnen op gezet.
En dus sloeg ze aan het trainen om goed voorbereid de klimtocht aan te vatten. Krachttraining, crossfit, stairmaster en hellende loopband, 20 km door Brussel, wandeltochten tot 18 km. Dat snor. Toen ook haar bezorgde vader en moeder overstag gingen, kon ze richting Tanzania vertrekken.
Waarom koos ze als 22-jarige voor een dergelijke uitdaging? Hoe verliep de klim? Welke problemen hadden zij en de groepsleden te overwinnen? Hoe omschrijf je de voldoening als je na de laatste zware etappe de top bereikt?
Zij vertelde ons dat alles tijdens een vlotte babbel. Bleek ook dat het voor haar niet bij die Kilimanjarotocht zal blijven. “Ik heb nog wel wat wilde ideeën”, lachtte ze enigmatisch.
Ze zal alleszins in een uitstekende conditie het nieuwe schooljaar aanvatten in haar basisschool in Molenbeek.
MLI - Ninofmedia