Leerlingen Maatschappelijke Veiligheid op bezoek bij Brusselse politie

03-07-2019 10:32
Net voor het einde van het schooljaar brachten de leerlingen van Integrale Veiligheid en Veiligheidsberoepen van het GO! Atheneum Geraardsbergen een bezoek aan de lokale politie Brussel-Elsene. In vier workshops en informatiesessies werd een beeld geschetst van de verschillende aspecten van het politiewerk in een grootstad.
Zo kregen de leerlingen bijvoorbeeld een demonstratie te zien van het parcours waarop de Brusselse motards hun wegbehendigheid oefenen. Daarnaast konden onze leerlingen het functioneel parcours oefenen voor de sportproef bij de politie, in een tot in de puntjes uitgeruste gymzaal, in het hart van het gebouw. Na de middagpauze konden de leerlingen deelnemen aan een workshop die tevens een simulatie was van een selectiecommissie. Iets wat als een zeer leerrijke ervaring werd beschouwd, een nuttige aanvulling op de voorbereiding op de politieproeven die ze ook al krijgen op het GO! Atheneum Geraardsbergen.
Kers op de taart was zonder meer de informatiesessie en demonstratie van de speciale eenheden. Deze hooggetrainde politiemensen worden enkel ingeschakeld bij gevaarlijke of zeer belangrijke operaties.
De studenten waren het er unaniem over eens dat dit een zonder meer een memorabele uitstap was, waarin ze een heel realistisch beeld kregen van het werk bij de Brusselse politie. 
(AS)