Leerlingen ‘Houtbewerking’ en ‘Schilderen en Decoratie’ behalen attest werken op hoogte

15-11-2017 16:50

Het werken met en op stellingen is een heel belangrijk onderdeel van een job als houtbewerker of schilder aangezien zij vaak in de hoogte moeten werken. De leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar ‘Houtbewerking’ en de leerlingen van het vijfde en zesde jaar ‘Schilderen & Decoratie’ van het KA Geraardsbergen gingen onder begeleiding van dhrn. De Graeve, Godaert en Guldemont en mevr. Batselier naar de opleiding van het ‘Mobiel Project: Veilig werken op hoogte’ dat wordt georganiseerd in het Scheppersinstituut in Wetteren.

Na een theorieles deden de leerlingen een examen om het attest ‘Veilig werken op hoogte’ te behalen en kregen ze ook nog een praktische proef waarbij ze eigenhandig een rolstelling en een vaste stelling tegen een muur moesten bouwen. Dit attest is een enorme meerwaarde voor onze leerlingen en betekent een grote surplus voor toekomstige werkgevers.
Arne Carlier uit 6SD behaalde zijn diploma met glans: ‘Het examen viel goed mee want de theorielessen waren zeer duidelijk uitgelegd. Ik heb geen hoogtevrees dus ook de praktijkoefeningen waren zeer goed gelukt. Later wil ik graag schilder worden en dan is het wel een pluspunt dat ik dit attest kan voorleggen bij een sollicitatie.’

Het KA Geraardsbergen probeert zijn leerlingen altijd optimaal voor te bereiden op de uitdagingen van de arbeidsmarkt en is heel blij met deze geslaagde samenwerking.

(KA Geraardsbergen)