Koninklijke vrijschutters organiseerden tweedaags landelijk kampioenschap ‘weide trap’

18-06-2014 10:00
 
Afgelopen weekend organiseerde de schietclub De Koninklijke Vrijschutters een landelijk kampioenschap kleiduifschieten in een open veld langs de Kohoorstraat in Zarladinge. In club die al sedert 1948 bestaat en gelegen is in de Weverijstraat achter het administratief centrum, kan je ook schieten met luchtpistool of zwaar kaliber.
Het tweedaags landelijk kampioenschap ‘weide trap’, een tornooi voor kleiduifschutters, trok enkele honderden deelnemers uit heel Vlaanderen aan. Ze namen het tegen elkaar op in reeksen waarbij elke schutter naar tien kleiduivendiende te raken. eDe beste schutter stootte door naar een volgende ronde.
Kleiduifschieten is een totaal andere discipline dan schieten op een vast doel. Als je naar een kleiduif schiet, moet je de baan van het bewegende projectiel goed inschatten en dan je hagelschot richten net voor de aankomende duif.
De club vaardigt dit jaar ook 2 leden, met name Geert Deprez en Jeroen De Meyer, af voor het wereldkampioenschap kleiduifschieten in Italië.
Info over de Koninklijke Vrijschutters Geraardsbergen via website www.vrijschutters.be
 
Bron : 9500news