Kinderen en partners starten crowdfunding om familie te steunen na zware brand

14-01-2020 21:23

Jannick en Stefaan Schoenmakers roepen samen met hun partners op om een steentje bij te dragen aan hun geldinzamelingsactie. Die zijn ze opgestart om hun ouders Carina Spinnael en Jean 'Jakke' Schoenmakers te steunen, nadat ze hun loods en een groot deel van hun woning in de Roe in Pollare verloren na een zware brand eind vorig jaar. 

Dinsdag 17 december moest de brandweer uitrukken naar de Roe in Pollare, waar Carina en Jakke werden verrast door een uitslaande brand die ontstond in de loods. De oorzaak is nog onbekend. Ook hun aanpalende woning deelde in de schade. Om Carina en 'Jakke' een hart onder de riem te steken, startte Silke Schoonjans samen met haar vriend Jannick, zijn broer Stefaan en zijn partner Nele een geldinzamelingsactie.

"In de loods stonden onder andere heel wat auto's, moto's en brommers waar ik en mijn broer al jaren aan werkten als hobby, maar bijvoorbeeld ook de camionette van onze ouders hun koerierdienst. Daarnaast geraakten wij en zij in het huis heel wat meubels, kledij en babygerief kwijt", vertelt Jannick.

"De uitgebrande camionette is niet alleen een ramp voor hun koerierdienst, maar onze mama was ook nog niet lang thuis van het ziekenhuis. En dan kom je zo'n brand tegen. Het is dan ook heel zwaar geweest tijdens de voorbije feestdagen, terwijl ze met de komst van hun eerste kleinkind net een extra reden om te feesten hadden moeten hebben."

De verzekering is momenteel nog met de brand bezig."Dat zal vermoedelijk allemaal nog heel lang duren, maar ondertussen gaat het leven natuurlijk verder en is alle steun welkom."

Wie wil helpen, kan het koppel steunen via de crowdfunding www.facebook.com/donate/2489623081305235/2953880327977216/ of iets storten op BE34 0636 7400 0390. 

https://www.ninofmedia.tv/nieuws/actua/item/3557-brand-verwoest-loods-mogelijk-asbestgevaar

 

EME - ninofmedia